2017 var på många sätt ett viktigt år för Volvo Cars. Med nya lanseringar och nya projekt, började året starkt och avslutades ännu bättre.

Rekordökning

Det kinesiska märket Volvo cars rapporterade en ökning av sin försäljning med 7.0 procent jämfört med 2016. Det innebär att 571 577 volvobilar såldes förra året världen över. Den största ökning skedde på hemmaplan, i Kina, som är Volvo Cars största marknad. Med en ökning på nästan 26 procent toppar landet listan från 2017. I Asien-Stillahavsregionen ökade försäljningen med 20.9 procent i jämförelse med året innan. Sämst ökning skedde på de amerikanska kontinenterna, där försäljningen ökade med “endast” 0.7 procent. Europa, Afrika och Mellanöstern svarade tillsammans för en ökning av 3.3 procent.

Nya lanseringar under året bidragande orsak

På den Internationella bilsalongen i Genève lanserades i mars förra året Volvos nya XC60. Bilen, som av Volvo kallas en “SUV made by Sweden”, blev genast populär och man tror att den höga försäljningen 2017 delvis har att tacka för lanseringen av XC60.
En annan viktig lansering av Volvo förra året var deras nya elbil Polestar. Bilen och dess delar är bara en del av det mål som företaget satte upp 2017 – att varje bil som de lanserar från och med år 2019 ska ha en elmotor. Även XC40 och Volvos nya koncept “Care by Volvo” var viktiga lanseringar förra året. Målet med fullservice-tjänsten Care by Volvo är att göra det lättare att äga en bil. Detta genom att bland annat kunna nyttja andra bilar än sin egen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *